Які три мови на хресті?

0 Comments 22:36

В Івана 19:20 сказано, що це було написано трьома мовами – Арамейсько-єврейська, латинська та грецька – і був покладений на хрест Ісуса. Грецький варіант ініціалізму читається як ΙΝΒΙ, що означає Ἰησοῦς ὁ Ναζωραῖος ὁ βασιλεύς τῶν Ἰουδαίων (Iēsoûs ho Nazōraîos ho basileús tôn Ioudaíōn).

Отже, ті, хто читає Біблію, можуть отримати користь, дізнавшись якомога більше про мови, якими вона була написана, а їх три:Іврит, арамейська (двоюрідний брат івриту) і грецька. Зв'язок між мовою і мисленням не є розривним; мова є продуктом і відображенням людської душі.

Багато християнських церков розрізняють священну мову, літургійну мову та народну мову. Трьома найважливішими мовами в епоху раннього християнства були латинська, грецька та сирійська (діалект арамейської мови).

Зараз практично беззаперечно, що Ісус говорив або принаймні розумів три мови: Іврит, арамейська та грецька. Думки починають розходитися щодо того, якою була основна мова Ісуса. Протягом багатьох років академічна та теологічна спільнота догматично вчила, що Ісус розмовляв переважно арамейською.

Арамейська була мовою Ісуса. Ісус був із маленького сільського містечка в Галілеї, де всі говорили арамейською. У нього не було причин і, ймовірно, неможливо вивчити грецьку мову. Хоча Ісус не розмовляв івритом як розмовною мовою, він, безперечно, розумів її, коли вона читалася вголос у Святому Письмі.

Традиційна єврейська екзегеза, така як Мідраш, каже, що Адам говорив мова іврит оскільки імена, які він дає Єві – Іша та Хава – мають сенс лише на івриті. Навпаки, каббалізм припускав «вічну Тору», яка не була ідентичною Торі, написаній івритом.

Related Post

Як вимкнути антивірус, якщо він видаляє dll?Як вимкнути антивірус, якщо він видаляє dll?

У більшості випадків файли DLL автоматично видаляються через антивірусне програмне забезпечення. Ви можете вимкнути такі інструменти на своєму комп’ютері, щоб запобігти автоматичному видаленню. Для відновлення видалених файлів, якщо в кошику

Як працює адаптер змінного струму?Як працює адаптер змінного струму?

Коли ви підключаєте адаптер змінного струму до електричної розетки, він перетворює високу напругу змінного струму на низьку напругу постійного струму, яка необхідна для роботи комп’ютера чи іншого пристрою. Постійний струм